Nieuws

Nieuwe huisvesting

27 januari 2023
Sinds we begin 2014 in het Koetshuis trokken, weten we dat deze plek tijdelijk is. De kanunnikessen van het Heilig Graf boden ons een huurcontract van 3 jaar. Het landgoed Doornburgh kwam in andere handen en de overgebleven zusters vonden elders een plek. Gelukkig bleef de huidige eigenaar ons goedgezind en genoten we de afgelopen jaren van ons verblijf op deze prachtige plek. Maar… het was tijdelijk. Ons huurcontract loopt eind 2023 af. Dan zijn we tien jaar in Maarssen.
We bleven uitkijken naar een andere plek. Er kwam een intensieve zoektocht met behulp van een makelaar. Met regelmaat waren er suggesties en bekeken we meerdere plekken maar steeds was er wel iets wat niet paste. Het bleek nog niet onze tijd om te verhuizen.
Medio 2021 werden we door een oud-medewerker getipt dat de Augustinessen van St. Monica op zoek waren naar mensen die hun werk konden voortzetten. Als je zou mogen dromen over een retraitelocatie dan zie je dat op het voormalig terrein van klooster ‘de stad Gods’ van de Augustinessen. Wij begrepen dat het retraitehuis, het gastenverblijf, het klooster, stiltehuisje, stiltebos, atelier, moestuin, vuurplaats en de prachtige tuin in 2013 zijn opgeleverd nadat het voormalig klooster was verkocht.

Kapel

Het afgelopen jaar zijn de gesprekken tussen bestuur, coördinatoren en de zusters voortgezet. Eind 2022 is door hen besloten dat De Spil het werk mag voortzetten op deze geweldige plek. Natuurlijk is daar nog veel regelwerk voor nodig. Wij voelen ons bijzonder gezegend met deze prachtige locatie die precies beschikbaar komt op het moment dat ons huurcontract in Maarssen wordt beëindigd.
De zusters hebben voor hun klooster en gastenhuis, Casella [huisje langs de weg genaamd], een visie gericht op jonge mensen die hun geloofsweg zoeken te vinden met alle uitdagingen die het huidige leven brengt. Wij zullen die visie voortzetten voor ongeveer een kwart van onze retraites [leeftijd gasten <35 jaar].
We zien met verlangen uit naar de verhuizing die in het najaar van 2023 zal plaatsvinden. Alle voorbereidingen zijn in volle gang. Bidden jullie mee voor alles wat daarvoor nodig is nu er zoveel geregeld moet worden? 🙏
x

Donation

Test