Nieuws

Casella gaat naar Utrecht, maar…de vlam van Casella blijft branden

12 oktober 2023

Op 30 september was de overdracht door de zusters van klooster Casella aan de mensen van De Spil. De zusters hadden mooie betekenisvolle viering voorbereid waarin zij samen met ons terugkeken en ook vooruit. Prachtige symboliek rond de kaars, het Taizé-lampje en het kruis werd afgesloten aan de bron met het teken van opborrelend water dat leven geeft. Aan het einde van deze bijzondere viering was er een kaarsmoment waarin door Marianne en Maarten de volgende woorden werden gesproken: 

Marianne: 

 Lieve Marie-Madeleine, Maria en Mariella, 

 Vandaag vertrekken jullie van de Monikkenberg en gaat Casella mee naar Utrecht. 

Wat zijn we dankbaar voor jullie keuze, dappere stappen en de voortvarendheid in jullie handelen. Tien jaar lang was Casella de plek waar jullie visie en missie voor jonge mensen is verwezenlijkt. Een tijdperk wordt afgesloten. 

 Casella gaat dus naar Utrecht, maar….een stukje Casella blijft hier. Het licht is aangestoken en niet door weer of wind te doven. Jullie vuur voor jonge mensen blijft achter in De Spil. Het zet ons in vlam om jullie liefde voor jonge mensen voort te zetten. Het lichtje krijgt een plek in de kapel waar we jullie zullen blijven gedenken in onze gebeden. 

Casella gaat naar Utrecht, maar de vlam van Casella blijft branden op de Monikkenberg. 

 Maarten:  

 Lieve Marie-Madeleine, Maria en Mariella, 

 Vandaag dragen jullie de sleutel over aan De Spil die over 3 weken naar de Monikkenberg komt. Ons lichtje zal hier dan gaan branden. Wij geven vandaag ons licht met jullie mee naar Utrecht. Zo blijven wij door het Licht verbonden, wetende dat in Utrecht jullie gebeden worden voortgezet voor dit prachtige retraitewerk wat wij hier verder mogen dragen.

Wij zijn jullie en Gods Geest diep dankbaar voor de wijze waarop dit hele proces is verlopen en jullie ons een blijvende plek gunnen op deze prachtige locatie. Daar zijn geen woorden voor. 

 De Spil komt naar de Monikkenberg en de vlam van de Spil gaat met jullie mee naar Utrecht. 

x

Donation

Test