Steun ons

Zonder jouw hulp vallen we stil!

Op het eerste gezicht gaat het uitstekend met De Spil! De retraites zitten veelal vol, de reacties van deelnemers zijn hartverwarmend en onze coördinatoren hebben hun handen vol met werk. Maar de werkelijkheid is ook dat we voor 30% afhankelijk zijn van donateurs. Op die manier zorgen we dat De Spil betaalbaar blijft voor iedereen. En daar begint het te wringen. Het aantal donateurs is de afgelopen jaren sterk afgenomen waardoor we de begroting simpelweg niet meer sluitend krijgen. En zonder een sluitende begroting kunnen we ons werk niet lang meer volhouden.

Behoefte aan retraites neemt toe

Tegelijkertijd zien we in onze cultuur een toenemende belangstelling voor retraites. Onze wereld lijkt veel sneller te draaien dan die in mijn jeugd. Dat is natuurlijk niet écht waar, maar zo voelt het vaak wel. Als kind in de tachtiger jaren had ik geen mobiele telefoon, playstation, 24 uur per dag televisie en geen internet. Soms vraag ik me wel eens af hoe we konden leven zonder deze zaken. En toch lukte dat zonder problemen en stress was vooral iets wat je bij een examen had. Ik speelde altijd buiten (tenzij het hard regende) en er waren momenten dat ik me stierlijk verveelde.

Die wereld uit mijn jeugd bestaat niet meer. Zelfs het rustige dorp waar ik opgroeide is een stuk drukker geworden. Ik ontmoet steeds meer mensen die het jachtige tempo van onze tijd niet meer kunnen bijhouden, keuzestress staat gewoon in het woordenboek en stilte is bijna nergens meer te vinden. En heb je eindelijk een rustige plek gevonden om even tot jezelf te komen dan pingt je Whatsapp op je telefoon je weer terug de drukte in.

Retraitecentrum De Spil

Juist daarom geloof ik dat retraitecentrum De Spil zo’n fantastische plek is. Een gastvrije plek van rust, stilte en bezinning. Dat horen we ook vaak terug van onze gasten. Dat het zo heerlijk is om even niets te moeten en gewoon mee te bewegen met het tijdstip van de vieringen en de maaltijden. De machine even stilzetten om opgeladen weer naar huis te gaan, waar de meeste gasten dit gevoel zo lang mogelijk proberen vast te houden. De Spil doet er toe en geeft mensen nieuwe levensruimte. We zijn daarom ook erg trots op onze coördinatoren en de mensen die retraites begeleiden.

Jouw hulp is hard nodig!

Het is de hoogste tijd om ons netwerk van vaste donateurs flink uit te breiden! We zoeken mensen die bereid zijn om De Spil maandelijks te ondersteunen met minimaal tien euro per maand. Als vaste donateur van De Spil zorg je ervoor dat we ons werk kunnen voortzetten en mensen gebruik kunnen blijven maken van ons aanbod.

Bouw je mee aan de ontwikkeling van De Spil?

Eenmalige bijdrage
  • Draag bij aan het onderhoud van het labyrint (€ 6,-)
  • Draag bij voor het stiltehuisje zodat voorbijgangers even de stilte kunnen opzoeken (€ 25,-)
  • Draag bij zodat iemand met een minimaal inkomen op retraite kan komen (€ 50,-)
Word vriend van De Spil

Als vaste donateur van De Spil zorg je ervoor dat we ons werk kunnen voortzetten en mensen gebruik kunnen blijven maken van ons aanbod.

Ik wil donateur worden

Onze bankgegevens

IBAN: NL93INGB0004380030 tnv penn. St. De Spil Hilversum
BIC: INGBNL2A
RSIN nummer is 803245634

x

Donation

Test