Vrijwilliger worden

De Spil heeft vrijwilligers nodig

Je bent een keer in De Spil op retraite geweest en dat heeft je geraakt. En nu heb je een verlangen om meer voor De Spil te gaan doen? Zo zijn we allemaal bij De Spil begonnen. De sfeer, de gastvrijheid, de gebeden in de kapel en het contact met de mensen hebben ons goed gedaan en daar wilden we graag aan bijdragen.

De Spil heeft vrijwilligers nodig. Enthousiaste mensen, met passie voor God en andere mensen. Je hoeft geen professional te zijn om bij De Spil aan de slag te gaan. We zoeken gewone mensen die met beide benen op de grond staan en die hun gaven en talenten willen inzetten.

Waar zijn we naar op zoek?

Gastvrouwen en gastheren

Er zijn in De Spil doordeweeks gastheren en gastvrouwen die gasten ontvangen, eten koken, helpen bij het schoonmaken. Het is een vrijwilligerstaak die je twee, drie keer per jaar vervult om zo De Spil te ondersteunen. Je bent dan van maandag t/m vrijdag aanwezig. Een interessante taak ook, want je bent zelf ook op retraite. Behalve jijzelf is er ook altijd een coördinator aanwezig. Je doet al het werk dus niet alleen.

Retraitebegeleiders

Als retraitebegeleider denk je actief en inhoudelijk mee over het retraiteprogramma. Samen met een collega bepaal je de inhoud van een retraiteweekend. Tijdens het weekend zelf begeleid je de groep, soms op de voorgrond, soms meer op de achtergrond. Daarnaast ben je gastvrouw/heer. Je verzorgt de maaltijden en als liturg geef je inhoud aan de dagelijkse gebeden in de kapel. Voor deze vrijwilligerstaak ben je tenminste twee weekenden per jaar beschikbaar.

Ondersteunende medewerkers

Je kunt dan aan van alles denken. Mensen die willen helpen in de tuin, met praktische klussen, fondsenwerving, af en toe een keer koken of ondersteuning bij PR activiteiten.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij zorgen voor ondersteuning en training. Ten minste drie keer per jaar organiseren wij een medewerkersbijeenkomst waarin we elkaar ontmoeten en vaak een bepaald thema centraal staat. Uiteraard eten we dan ook met elkaar.

Wil je graag als vrijwilliger bij De Spil aan de slag? Stuur dan een mail naar Maarten Goossensen: maarten@retraitecentrum.nl.

x

Donation

Test