Wie we zijn

Je hebt behoefte aan rust en stilte. Of je wilt gericht met (levens)vragen aan de slag. De Spil is een plek tussen herberg en klooster. Een plek om op adem te komen en om God te ontmoeten. Voel je thuis op deze authentieke plek.

Een plek tussen herberg en klooster

Een plek waar je op adem kunt komen. Een omgeving die je helpt te ontdekken wat echt belangrijk is in je leven. Een huis dat jou gastvrij ontvangt. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je met anderen in gesprek kunt zijn. Waar je God kunt zoeken; in de stilte van de kapel, in ontmoetingen rond de eettafel, in bezinning op een thema. Dat is retraitecentrum De Spil; een plek ‘tussen herberg en klooster’.

Maaltijden
In De Spil eten we voornamelijk vegetarisch. Mocht je een voedingsintolerantie hebben dan proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het kan zijn dat we je vragen zelf ook het e.e.a. mee te nemen.

Gemeenschap
De Spil is ook een gemeenschap van mensen die geraakt zijn door het verhaal van God met mensen. Die Jezus ‘de Spil’ van hun bestaan willen laten zijn. Deze gemeenschap draagt De Spil.

Wie je ook bent en wat je ook zoekt, De Spil heet jou van harte welkom!

De Spil en oecumene

De Spil ziet zichzelf als ‘oecumenisch’ en heeft daarom relaties met andere kerken, christelijke gemeenschappen en verwante organisaties. Internationaal bijvoorbeeld met de Northumbria Community, een christelijke gemeenschap met een retraitecentrum in het noordoosten van Engeland. In Nederland neemt De Spil deel aan diverse netwerken.

We (be)leven en vieren een christocentrische spiritualiteit.

x

Donation

Test