Nieuws

Martin Snaterse nieuwe bestuursvoorzitter De Spil

16 maart 2021

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe voorzitter: Martin Snaterse.

“In het begin van 2021 ben ik aangeschoven aan de (tot nu toe virtuele) bestuurstafel van De Spil. Ik was gevraagd of ik voorzitter wilden worden. Om die vraag te kunnen beantwoorden, zijn Tineke, mijn echtgenote, en ik begin december een paar dagen te gast geweest voor een individuele retraite. Dat was mijn tweede kennismaking met deze weldadige plek tussen klooster en herberg. De eerste was een filmretraite in de boerderij in Giessenburg. Opnieuw werd ik getroffen door de rust en de spiritualiteit. Een mooie combinatie van gerichtheid op Christus en een weldadige openheid voor je eigen weg met God. Of als je dat spoor even bijster bent. Als bestuur willen we zo goed mogelijk deze mooie plek, de medewerkers en vrijwilligers en de gasten de ruimte bieden Ik werd geraakt door de zorgvuldige en mooi vorm gegeven gastvrijheid. Door de maaltijden en de prachtige plek. ‘Hier wil ik graag aan bij dragen en verder bouwen’, dacht ik. Deze week heb ik de voorzittershamer overgenomen van Jan Wolswinkel die op een evenwichtige manier een interim-periode heeft overbrugd. Heel veel dank daarvoor!

Ik ben werkzaam als predikant in Hoogland. Tineke en ik wonen in Amersfoort Noord (wijk Nieuwland). Ik houd van muziek, vogelen en wandelen. Ik ben altijd in voor een goed gesprek. In de kroeg, tijdens een wandeling of bij een onverwachte ontmoeting. De geestelijke weg heeft me geleerd dat ik God het best op het spoor kom als ik me opnieuw laat vinden. Zoals Bob Dylan het bijna Cruyffiaans zegt: ‘He not busy being born is busy dying’.

De komende periode ga ik me verder oriënteren binnen De Spil. Kennis maken met iedereen die betrokken is en meedenken om het unieke van deze plek verder te versterken en te verbreden. Ik hoop velen van jullie te spreken en te ontmoeten.”

x

Donation

Test